Dünya Müzelerini Keşfedin



Öğrenciler için müze gezmenin çok önemli bir eğitim deneyimi olduğunu söyleyebilirim. Müzeler, geçmişteki ve günümüzdeki kültürlerin ve insanlık tarihinin izlerini taşıyan nadir eserlerin bulunduğu yerlerdir. Bu yüzden müze gezileri, öğrencilere tarih, sanat, bilim, teknoloji ve diğer konular hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunar.

Müze gezileri, öğrencilerin sadece kitaplardan öğrendikleri bilgileri canlı olarak gözlemlemelerine ve deneyimlemelerine olanak sağlar. Öğrenciler, eserlerin gerçek boyutlarını, renklerini, dokularını ve diğer detaylarını görerek, inceleyerek öğrenebilirler. Bu sayede, öğrencilerin öğrenme tarzlarına uygun bir öğrenme deneyimi sağlanmış olur.

Ayrıca, müze gezileri öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Öğrenciler, eserleri inceleyerek neden ve nasıl yapıldığı hakkında düşünürler ve bu eserlerin toplum ve kültür üzerindeki etkisini anlamaya çalışırlar. Bu şekilde, öğrenciler kendi fikirlerini geliştirir ve düşüncelerini açıklama konusunda daha kendinden emin hale gelir.

Sonuç olarak, müze gezileri öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunur. Öğrencilerin tarihi, kültürü ve sanatı daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, müze gezileri öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerine, yeni ilgi alanlarına yönelmelerine ve hayal güçlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu yüzden, öğrencilerin müze gezilerine katılmaları, eğitim hayatlarında önemli bir yer tutar.

Google Arts & Culture

1.200'den fazla müze ile işbirliği içinde, 70 ülkeden galeriler ve kurumlar, sergilerini herkes için çevrimiçi olarak erişilebilir hale getiriyor. Sanat ve Kültür, müze sanatı dünyasındaki en kapsamlı uygulamadır, öyle ki bunaltıcı olabilir. Şu anda dünyanın belli başlı şehirlerinde açık olan sergiler hakkında bilgi veriyor, sanat eserlerini keşfetmenize ve 360 ​​derecelik geziler yapmanıza olanak sağlıyor.

Google Arts & Culture
Geliştirici: Google LLC
Fiyat: Ücretsiz 

Smartify: Sanat ve kültür dünyasını keşfedin

Herkes, baktığı resimlerin tarihinin farkında değil. Smartify, cep telefonunuzda bir rehbere sahip olmak anlamına gelir: sadece kamerayı tuvale doğrultun ve birkaç saniye içinde uygulama yazar ve o belirli çalışma hakkında rapor verecektir. Sesli yorumlar içerir ve en sevdiğiniz eserlerden kişisel bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.

Art Basel - Resmi Uygulama

Hem modern hem de çağdaş eserler hakkında her türlü bilgiyi sunan geniş bir veri tabanıdır. Ayrıca, dünyanın her yerinden müzelerle Basel Sanat Fuarı'na katılan tüm koleksiyonların etkileşimli planlarını ve kataloglarını içerir. İster temel ister ileri düzey bir kullanıcı olalım, tüm çalışmaları bilmek için iyi bir rehber.

SFMOMA Ses

San Francisco Modern Sanat Müzesi'nin bir uygulaması var. rehber kaset önemli eserlerinin sözlü bir açıklaması ile. En gençte sanat eserlerine karşı bir zevk uyandırmayı amaçlar. Kaliforniya sanat müzesinde gerçekleşen etkinlikler ve sergilerle ilgili tüm bilgilere sahip olmanızı sağlar.

SFMOMA Ses
Fiyat: Ücretsiz 

Nubla Adaları

Her adanın Thyssen Bornemisza koleksiyonundan bir tablodan ilham aldığı bir mobil uygulama. Oyunlar, müzenin kendisinde düzenlenen ortak çalıştaylardan ortaya çıktı. Tuvallerinizi yeniden yaratan, bir hikayeyi çok daha etkileşimli ve sürükleyici hale getiren bulmacalar gibidirler. Madrid'deki Thyssen-Bornemisza Müzesi'nin iyi bir uygulama kataloğuna sahip olduğunu ve bunun en özellerinden biri olduğunu hatırlayalım.

SC Prado - Başyapıtlar

Prado Müzesi'nin resmi uygulamalarından biri ayrıntılı olarak gösteriliyor 14 sergilenen eser (Velázquez'in Las Meninas'ı, El Jardín de las Delicias del Bosco veya El Autorretrato de Dürer dahil) ve bunlarda tasvir edilen karakterler, ressamların kullandığı teknikler ve hatta resimlerde gizlenen detaylar hakkında bilgiler sunar, hatta onlarla etkileşime girebilirsiniz. .

Louvre Ziyareti, Turlar ve Rehber: Tourblink

Louvre Müzesi dijitalleştirdi 60.000D olarak 3 metrekare Gelecekteki ziyaretçinin Paris'e gitmeden önce bir tur ayarlaması için. Uygulama çeşitli güzergahlar önerir, içinde hangi eserlerin görülebileceğini belirtir ve en ünlü eserlerin veya müzeyi barındıran sarayın farklı bölümlerinin 600 sesli yorumunu içerir. Bu geliştirici sadece Paris müzesi için bir rehber oluşturmadı, aynı zamanda British Museum, Hermitage Museum, vb. gibi odalar için muadillerine de sahip.

Louvre Ziyareti, Turlar ve Rehber: T
Geliştirici: TurBlink
Fiyat: Ücretsiz 

İngiliz Müzesi Rehberi

Londra müzesi, odalarında görülebilen her şeyi interaktif olarak gösteren bir uygulama ile hazinelerini keşfetmeye teşvik ediyor. sanal yürüyüş içerdiği nesnelerin yüksek çözünürlüklü görüntüleri ve ayrıntılı bir geçmişi ile. Ayrıca belirli bir nesne için veritabanında arama yapabilirsiniz.

İngiliz Müzesi Ses
Geliştirici: MÜZE-BUDDY.COM
Fiyat: Ücretsiz 

Euskal Müzesi - Bask Müzesi

Bizkaia'daki arkeolojik araştırmalar için referans merkezi, yıllardır bir uygulama formunda sesli rehber. Her dilin kendi uygulaması vardır. Önerilen rota kronolojik olarak düzenlenmiş ve 28 farklı bölümden oluşmaktadır.

Euskal Müzesi - Bask Müzesi
Geliştirici: Bask Çayı
Fiyat: Ücretsiz 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski